Hangmat onderneemster in Para opgelicht met biljet van 200 euro

Ilona Tempico, is een onderneemster in Para die hangmatten vervaardigt en verkoopt. Onlangs is zij opgelicht door een nieuwe klant. De klant heeft een hangmat bij haar gekocht met een vals biljet van 200 euro. De hangmat kost SRD 6.500. Maar de klant vroeg om een korting, waarop Tempico SRD 1.600 terug gaf aan de klant. Toen Tempico het biljet van 200 euro in SRD probeerde om te wisselen, kwam zij erachter dat het vals is.

Tempico geeft aan heel erg verdrietig te zijn. Het geld had zij namelijk nodig voor een rechtszaak. “Ik doe dit sinds m’n 21ste jaar en ik heb altijd vreemde valuta ontvangen van klanten. Maar, nog nooit heeft men dit met me gedaan. Zo’n hangmat blijft meer dan 20 jaren of meer zelfs. Het is hoe je ermee omgaat. Mijn producten zijn van goede kwaliteit. Het duurt 3 weken of zelfs een maand om zoiets af te krijgen. En dan nog dit!”

Tempico geeft aan, dat men enkele weken geleden ook een vrouw in het dorp Witsanti, die crafts vervaardigd, heeft opgelicht met valse biljetten. De vrouw zou daarna ziek zijn geworden. “Net als hoe die vrouw ziek is geworden, zo ben ik ook verdrietig. Ik verwacht mijn hangmat niet meer terug, maar ik hoop dat men het toch misschien thuis ziet bij iemand.”

Tempico wil met haar verhaal vooral alertheid vragen van de bewoners van Zanderij en omgeving.
SK 

error: Kopiëren mag niet!