Kanye West en Ty Dolla tekenen debuut gezamenlijk album ‘Vultures’  

Kanye West wacht op niemand. Fans hebben dit uit de eerste hand ervaren tijdens de wereldpremière van ‘Vultures’, zijn langverwachte samenwerkingsalbum met Ty Dolla Sign onder de naam ¥$.  

Slechts een dag nadat hij delen van het project in guerrilla-stijl in première had gebracht in een Jamaicaans restaurant in Miami, nam hij Wynwood Marketplace in dezelfde stad over voor de Vultures Rave, met als beloofde starttijd middernacht. Bijna tweeënhalf uur later stonden West en Ty eindelijk in de schijnwerpers nadat stagehands moeite hadden om de telefoon van West op het audiosysteem aan te sluiten. Kijkers thuis waren er allemaal in realtime getuige van toen een stream op YouTube in de aanloop naar de uitzending meerdere keren haperde en opnieuw opstartte. 

Kaartjes voor de aanwezigen kosten $ 200 voor algemene toegang, $ 600 voor VIP en $ 10.000 voor een tafel. Fans en thuiskijkers die bleven hangen, werden getrakteerd op ongeveer tien nummers van het project, die naar verluidt aanstaande vrijdag zullen verschijnen.  

Om de volledige ervaring te kunnen leveren, schakelde het duo de gaststerren van het album in om hen op het podium te vergezellen, met naast hen een groep artiesten waaronder Chris Brown, Offset, Kodak Black, Lil Durk, Bump J, Freddie Gibbs en West’s dochter North. (Degenen die hoopten op een optreden van Playboi Carti kwamen tekort, omdat hij in een vliegtuig zat dat niet op tijd landde.) Wat fans ervoeren was een scherper voorproefje van de onvoltooide fragmenten van lage kwaliteit die onlangs naar buiten zijn gedruppeld. West-liefhebbers waren waarschijnlijk al bekend met het openingsnummer ‘Everybody’, waarvan hij vorige week een preview op social media beluisterde en een interpolatie bevat van de hit ‘Everybody (Backstreet’s Back)’ uit 1997 van Backstreet Boys. 

In plaats van een sample van de boyband te gebruiken, bevat het nummer een opnieuw gecreëerd refrein van Charlie Wilson, die West, Ty en Lil Baby op het nummer vergezelt. Hoewel het minder een optreden en meer een showcase was, eindigde de avond abrupt toen de klok in Miami drie uur ’s nachts sloeg. De zaal zette de luidsprekers uit en om nog een laatste lik te krijgen, herhaalde West de zin van “Vultures” op de microfoon. Terwijl de menigte naar buiten schuifelde, baande West zich een weg door het publiek, schijnbaar tevreden met zichzelf.

error: Kopiëren mag niet!