President Maduro hoopt op overwinning van de vrede in St. Vincent

Na zijn aankomst in St. Vincent en de Grenadines, sprak de Venezolaanse president Nicolas Maduro de hoop uit om met de Guyanese president Irfaan Ali tot een vreedzame overeenkomst te komen over het territoriale geschil tussen beide landen.

Maduro benadrukte zijn intentie om een dialoog en onderhandeling na te streven, met als doel praktische en bevredigende oplossingen te vinden zoals voorgeschreven door de Overeenkomst van Genève uit 1966, het erkende instrument voor de oplossing van het Essequibo-geschil.

De bijeenkomst, geïnitieerd en ondersteund door diverse landen en bijzonder door de Braziliaanse president Lula da Silva, richt zich op het verminderen van geopolitieke spanningen. Echter, president Ali van Guyana heeft aangegeven dat hoewel de bijeenkomst kan helpen om de spanningen te verminderen, er geen onderhandelingen over landgrenzen zullen plaatsvinden.

Voorafgaand aan de top, keurde de Venezolaanse Nationale Vergadering de nieuwe begroting voor 2024 goed, die ook financiering opneemt voor projecten in de staat Guayana Esequiba, met focus op sociale, economische, educatieve en militaire aspecten. De begroting besteedt meer dan 77% van de middelen aan sociale investeringen, met aandacht voor de verdediging van het betwiste Guayana Esequiba gebied.

error: Kopiëren mag niet!