Opgeknapt Bureau voor Burgerzaken-kantoor Latour in gebruik genomen

Het opgeknapte  Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Latour is woensdag door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) geopend. Hij werd vergezeld van zijn directeur Nasier Eskak, de directrice van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, Anastatia Kanape-Pokie, en de Onderdirecteur Administratieve Diensten, Juanito Eijk.

Bij zijn aantreden is minister Somohardjo een landelijke tour gestart, waarbij hij de knelpunten/uitdagingen bij diverse BvB-kantoren inventariseerde. Het BvB-Latour sprong het meest in het oog, vanwege de steeds opstapelende problemen, waarvoor geen oplossing scheen te bestaan.

Het gebouw kampte met daklekkages en warme werk- en cliënt ruimtes. Dit was voor de minister  een teken dat het een ongezonde zaak was voor zowel het CBB-personeel als de cliënten.

BvB-Latour is van de ruim 45 landelijke BvB-kantoren, het meest unieke, omdat het verantwoordelijk is voor 10% van het totale aantal ingezetenen in Suriname, wat neerkomt op meer dan 62.000 mensen. Deze statistieken maken het tot het drukst bezochte BvB-kantoor in het hele land.

Om de nodige aanpassingen aan het kantoor mogelijk te maken, moest het personeel elders worden ondergebracht.

error: Kopiëren mag niet!