Schoon en veilig drinkwater voor dorpen Nieuw Lombé, Kapasikele en Moejekiiki

Het drinkwatervoorzieningsproject te Nieuw Lombé in het district Brokopondo is vrijdag 8 december opgeleverd. Met deze ontwikkeling zijn de dorpen Nieuw Lombé, Moejekiiki en Kapasikele van 1×24 uur drinkwater voorzien.  

Bij deze activiteit waren aanwezig president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, Natuurlijke Hulpbronnen-minister David Abiamofo en zijn directie team, districtscommissaris Ludwig Mendelzoon, traditionele gezagsdragers en overheidsfunctionarissen. De lokale gemeenschap was eveneens vertegenwoordigd.

Volgens minister Abiamofo beschikt het waterstation over voldoende capaciteit voor nieuwe aansluitingen. Eveneens voldoet het water afkomstig van het waterstation aan de veiligheidsstandaarden.  Er zijn rond de 300 tapkranen geplaatst ten behoeve van de drie dorpsgemeenschappen. Er is vier kilometer aan waterdistributiebuizen aangelegd.

Hij zei ook, dat financiering voor onder andere waterprojecten een uitdaging is. Desondanks wordt voor het verwezenlijken van deze doelen eveneens gebruikgemaakt van alternatieve routes zoals ondersteuning van multinationals en het bedrijfsleven. 

error: Kopiëren mag niet!