Inzittende (51) auto overlijdt bij aanrijding drie voertuigen

Bij een aanrijding tussen drie voertuigen zaterdag 2 december op de kruising van de Franchepane – en de Bechaniestraat in Paramaribo is de inzittende J.S. (51) van een van de voertuigen ter plaatse overleden.

De politie van het bureau Uitvlugt kreeg die avond omstreeks half elf de melding van een zware aanrijding met dodelijke afloop en zware materiële schade. Bij aankomst van agenten op de plek werd J.S., die niet aanspreekbaar was en bekneld zat in een van de voertuigen, aangetroffen. 

Volgens het voorlopige onderzoek is gebleken, dat kort voor de aanrijding de automobiliste J.F. (52) met drie inzittenden over de Franchepanestraat reed. Zij kwam vanuit de richting van de Zonnebloemstraat en reed richting de Brokopondolaan, terwijl de 28-jarige automobilist S.N. in tegenovergestelde richting reed. 

Op een bepaald moment maakte J.F. ter hoogte van pand no. 72 een rechtse bocht naar de inrit van een supermarkt en verleende daarbij geen voorrang aan het rechtdoorgaand verkeer. Zij doorkruiste hierdoor haar tegenligger S.N. met als gevolg de aanrijding. 

De automobiliste verloor de controle over de besturing van haar voertuig en kwam in botsing met een ander voertuig dat voor de winkelzaak stond geparkeerd, waarin de bestuurder D.P. (41) zat.

De inzittende J.S., die op de achterbank zat, liep zware letsels op en raakte bekneld in het voertuig. Met behulp van de brandweer werd hij uit het voertuig gehaald. Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast.

De drie bestuurders zijn allen in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerden niet onder invloed van alcohol of een of andere bedwelmend middel. De materiële schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Het rijbewijs van J.F. is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van J.S. ter obductie door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!