Een dynamiek met als oorsprong onnozelheid

President Santokhi: De koers is stabiel, economie is hersteld (hoezo?), investeerders zijn actief (welke en waarin……?, diaspora herleeft. De samenleving heeft offers gebracht (set back).

Het is nu tijd dat de regering Santokhi terug geeft aan de (getergde) samenleving. Aldus president Santokhi . 

Wat een dynamiek

Meneer de president, de maatschappelijke werkelijkheid en waarheid laat zien waar wij als samenleving aan toe zijn. Wij zijn door het vernietigend sociaal financieel-economisch beleid van regering Santokhi van de wal in de sloot gesleept.

16 juli 2020      /         USD             20 nov 2023 / USD       / set back /

SRD- 8000 Loon       / 1000            8000          / 211            / USD 789

SRD- 20000 Loon     / 2500            20000        / 526            / USD 1974

Meneer de president, het sociaal zekerheidsstelsel, dit stelsel dat ooit ontwikkeld was voor tijdelijke ondersteuning of opvang neem ik aan, is heden ten dage sterk onderhevig aan kritiek. Kunt u mij helpen antwoord te vinden op de drie vragen die zich steeds weer aan mij opdringen:

  1. Biedt het stelsel met de verschillende programma’s voldoende zekerheid om de sociaal-economische en financiële gevolgen van geen werk hebben op te vangen?
  2. Biedt zij voldoende veerkracht om afhankelijken te stimuleren te gaan naar de arbeidsmarkt?

     3. Hoe zeker is het zekerheidsstelsel om ervan verzekerd te zijn dat het zeker is?

Ethiek

Meneer de president, met uw batterij aan deskundigen. Het voorgaande is voor mij van zeer principiële aard dat het mij verplicht nader op in te gaan. Moeten wij, de samenleving, geloven dat bij de verdeling van brood er weinig of helemaal geen rekening gehouden is met ethische normen? Dit vanwege de armoede die zo dramatisch om ons heen grijpt en de striemen van de armoede die tot de botten te voelen zijn.

Wij hebben niks aan de vele theoretische oplossingen, de georkestreerde alternatieve successen, die begeesterd is met een dynamiek met als oorsprong onnozelheid!

Senioren burger

Edire’ Castelen.

error: Kopiëren mag niet!