Minister Amoksi woont 91e Algemene Interpol vergadering in Oostenrijk bij

Minister Amoksi was afgelopen dagen in Wenen, Oostenrijk, waar hij de 91ste Algemene vergadering van Interpol bijwoonde van 28 november tot en met 1 december. 

Op de eerste dag van de vergadering vond een bilateraal overleg plaats met de minister van Justitie van Curaçao, Shalten Hato. Dit was het vervolg van het justitiële overleg tussen de ministers van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en Suriname, dat in augustus in Paramaribo werd gehouden. Minister Amoksi en minister Hato hebben gebruikgemaakt van de gelegenheid om verder in te gaan op zaken die besproken zijn tijdens de eerdere ontmoeting.

Er werd hierbij benadrukt dat de samenwerking op het gebied van criminaliteit en drugsbestrijding van eminent belang is. Verder hebben de ministers gesproken over uitwisselingsprogramma’s voor de politie en de aanpak van de problematiek van illegale vuurwapens.

Minister Amoksi heeft ook gesproken met de Duitse delegatie aanwezig bij de Interpol vergadering. Met de Duitsers is afgesproken om de samenwerking tussen beide landen vorm te geven. 

Amoksi bracht vrijdag een bezoek aan het hoofdkwartier van de United Nations Office on Drugs and Crime( UNODC). Tijdens dit bezoek werd onder andere gesproken over het anti corruptie vraagstuk, vuurwapens kwesties en het haven beveiligings programma, zo meldt het ministerie van Justitie en Politie vrijdag.

  • Maar, wat Amoksi verder heeft besproken met Interpol wordt niet door zijn ministerie vermeld. Hij was in Wenen voor de 91e Algemene Interpol Vergadering, maar wat hij daadwerkelijk heeft vernomen van en besproken met Interpol tijdens die vergadering is volstrekt onduidelijk. Zijn ministerie bericht slechts over een paar bilaterale gesprekken met vertegenwoordigers uit Curaçao en Duitsland en over een bezoek aan het hoofdkantoor van de UNODC.

PK/JusPol

error: Kopiëren mag niet!