Minister Ori: “Rusland moet zijn eigen partijproblemen beter oplossen”

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft kritiekpunten geuit door NPS-voorzitter Gregory Rusland van tafel geveegd. Volgens de bewindsman is het een weerspiegeling van de gedachten van Rusland zelf. Hij moet volgens Ori eens de problemen van zijn eigen partij oplossen. 

Volgens Rusland wordt er op het ministerie van Ori etnische politiek gevoerd door de bewindsman. Nadat eerder dit jaar de NPS uit de coalitie stapte, ging minister Marie Levens met ontslag. Zij werd vervangen door een kandidaat van de VHP in de persoon van Ori. Sindsdien zijn enkele belangrijke veranderingen geweest in de leiding van het ministerie. Volgens de bewindsman zijn deze mutaties noodzakelijk geweest.

“De mensen zijn zwak bevonden. Het is mijn verantwoordelijkheid dat er presentaties worden geleverd. Ik heb een bepaalde verantwoordelijkheid naar de samenleving toe en de president heeft verwachtingen van mij. Het is héél normaal dat er wijzigingen worden doorgevoerd. Maar in Suriname hebben wij een tjee poti mentaliteit. We hebben goede gesprekken gevoerd met de mensen. Niemand wordt naar huis gestuurd”, aldus de minister voor de aanvang van de reguliere Raad van Ministers-vergadering afgelopen woensdag.

Minister Ori gaf eerder in de Assemblee aan, dat er corruptieve handelingen worden gepleegd bij schoolvervoer dat zijn ministerie moet verzorgen. Dit viel niet in goede aarde bij de NPS. Diverse NPS’ers hebben hierop stevige kritiek geleverd. Rusland herhaalde tijdens de Algemene Politieke Beschouwing nogmaals de kritieken. Volgens hem wordt er etnische politiek bedreven op het ministerie. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Echter meent minister Ori, dat het afkeurenswaardig is dat Rusland de etnische snaren grijpt.

error: Kopiëren mag niet!