Musical in Nederland over marron verzetsstrijder Boni ontroert

Samen met een paar honderd gasten uit de Surinaamse- en Nederlandse gemeenschappen werden we aan de vooravond van Srefidensi meegevoerd in het meeslepende verhaal over het leven en lot van de marron verzetsstrijder Boni, in het DeLaMar Theater, Amsterdam. Dit bericht de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi op LinkedIn.

Een volledig Surinaamse productie, helemaal op eigen kracht, die ontroert en inspireert. Diepe bewondering voor en trots op de cast: Boni – de musical kan zo op Broadway!, aldus de ambassadeur. Een aanrader voor iedereen die een deel van de Surinaamse geschiedenis vanuit het eigen, Surinaamse perspectief wil zien en ervaren.

Voorafgaand stond de heer Khargi samen met de aanwezigen stil bij de ramp in Brokopondo waarbij circa 17 mijnwerkers zijn omgekomen. Er werd 1 minuut stilte in acht voor hen en hun nabestaanden en in het bijzonder de marron gemeenschappen in Suriname en Nederland.

Een speciale dank van de ambassadeur aan creatives Sheela Visser-Soebhag en Vincent Soekra voor hun volharding en doorzettingsvermogen om deze musical te realiseren.

Boni-de musical gaat nog door het land zie deze speellijst: https://lnkd.in/eWbHczqQ.

error: Kopiëren mag niet!