Onafhankelijkheidsdag te Saramacca

Onafhankelijkheidsdag werd om 07.00 uur ingeluid door het hijsen van de Surinaamse vlag op het Monumentenplein in Groningen door het Nationaal Leger onder leiding vann waarnemend commandant 1e luitenant M. Kadir, zo meldt het commissariaat van Saramacca.

Hierna werd een krans gelegd bij het Srefidensi Monument door de districtscommissaris Sherin Bansi-Durga waarbij zij geassisteerd werd door leden van het districtsmanagement Team van Saramacca, vertegenwoordigers van het KPS (Korps Politie Suriname) in Saramacca, vertegenwoordigers van het KBS (Korps Brandweer Suriname) in Saramacca, districtsbestuursleden en personeelsleden.

De districtscommissaris gaf in haar toespraak aan ervan bewust te zijn, dat de samenleving moeilijke tijden meemaken, en dat zij als districtscommissaris en als vertegenwoordiger, van de regering onder leiding van president Santokhi, in het district Saramacca, niet kon na laten om namens de president te zeggen, dat Suriname economisch ook een moeilijke periode meemaakt.

“De regering moest noodgedwongen op grond van wat zij had overgenomen een economish herstelprogramma uitvoeren om de Surinaamse economie weer op spoor te krijgen. Om de op hol geslagen koers te bedwingen. Deze IMF aanpassingsmaatregelen om de economie weer gezond te krijgen, heeft dan ook tot armoede geleid onder grote delen van de samenleving. Er was geen andere weg.”

“Maar de aanpassingsmaatregelen van de regering beginnen nu vruchten af te werpen en we hopen en werken eraan dat het hierna veel beter zal gaan met ons allen in dit land en dat ik hierbij de hoop uitspreek dat wij samen in 2024 een veel betere Srefidensi mogen vieren, dit gezegd hebbende wens ik u allen, mede namens president Chandrikapersad Santokhi en de First Lady, een fijne maar bovenal een bezinningsvolle 48 jaar Srefidensi toe.”

error: Kopiëren mag niet!