Man te Leiding 17 vermoordt zijn dochter (39) en overlijdt na drinken verdelgingsmiddel

De 39-jarige S.A. is vrijdagochtend 24 november op een adres in het politieressort Santo Dorp door haar vader (60) om het leven gebracht, waarna de man gepoogd heeft de hand aan zichzelf te slaan door een verdelgingsmiddel in te nemen.

De politie van het bureau Santo Dorp ging na de melding van een moord te Leiding 17 naar het adres voor onderzoek. Bij aankomst troffen de agenten in een weiland achter een woning het lichaam van de dochter aan dat geen tekenen van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast. 

Volgens verklaring van de moeder was haar 60-jarige echtgenoot S.R. in de vroege ochtend samen met zijn dochter S.A. naar het weiland achter de woning gelopen. Wat zich daar precies heeft afgespeeld is haar niet bekend.

De agenten hebben geconstateerd dat het slachtoffer vermoedelijk met een stukje touw is gewurgd, dat later in een tas is gevonden. Volgens de moeder en de broer van het slachtoffer was de vader jaloers op zijn dochter en mocht zij met niemand in haar directe omgeving praten en zelfs niet met haar broers.

Na de daad heeft de vader een verdelgingsmiddel ingenomen en werd voor medische behandeling vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Het motief tot zijn daad is vooralsnog onduidelijk.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van S.A. hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. De vader is zaterdagochtend in het AZP overleden.

De vader is onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen. De afdeling Kapitale Delicten binnen het Korps Politie Suriname is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!