Groenteverkoper: “Rekening houden met de zwakkeren met de prijzen gaat niet altijd kunnen”

De prijzen van de meeste groentesoorten zijn gestegen, terwijl er ook standhouders zijn die de prijzen redelijk houden voor de burger. Niet iedereen gaat in staat zijn een handje te kunnen helpen, omdat de meeste van ons van de verkoop leven”, zegt een standhouder in gesprek met Dagblad Suriname. 

“Dus rekening houden met de zwakkeren gaat niet altijd kunnen.” De groenteverkoper zei ook, dat hij groenten zoals sopropo, die tussen SRD 75 en SRD 100 was en nu voor SRD 50, nu zelfs voor SRD 45 verkoopt en bladgroentesoorten ook redelijk qua prijs houdt. Een groenteverkoopster langs de straat zegt, dat zij de situatie begrijpt maar uiteindelijk ook gedwongen is haar prijzen aan te passen.

“Ik moet eten en zorg dragen voor mijn gezin, mijn man heeft ook geen vast inkomsten, dus wij proberen ons uiterste best te doen om alles op tijd te kunnen betalen. Soms kan er door de vingera gekeken worden, maar uiteindelijk hebben wij alle centjes nodig. De prijzen bij de groothandel zijn al moordend. Pepper koop je al voor SRD 6.000 en die ga ik in kleine hoopjes voor SRD 50 moeten verkopen en soepgroenten is SRD 500 een bundel, je hebt geen goedkope dingen meer. Een bos amsoi is zelfs SRD 75. Ik weet dat het een beetje moeilijk gaat worden voor enkele burgers, maar wij kunnen ook niet anders. Ik hoop dat er een verandering komt, trouwens dat hoopt een ieder. Van de komende feestdagen denk ik niet dat velen zullen genieten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!