Friends acteur schonk deel van loon aan stichting van Michael J Fox

Matthew Perry was na het tekenen van zijn contract voor ‘Friends’ financieel onafhankelijk. Hij gaf een flink deel van zijn loon aan de stichting van collega-acteur Michael J. Fox. 

Dat vertelde de 62-jarige Fox, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, afgelopen weekend tijdens het jaarlijkse benefietgala dat wordt gehouden voor de ‘Michael J. Fox Foundation’. 

“Ik hoop niet dat dit te loslippig is, maar toen hij net had gecasht met zijn ‘Friends’-contract en voor de rest van zijn leven miljonair was, schreef hij een flinke cheque uit aan de stichting”, deelde Fox tijdens het gala. 

“We waren net opgestart en nog onze weg aan het vinden. Het was zo’n grote boost in vertrouwen”, zegt de acteur over de geste van zijn onlangs overleden collega. “Het ging ook niet gepaard met zelfingenomenheid of zoiets. Hij zei gewoon: ‘neem het aan en doe je best’. Dat vond ik geweldig.” 

Fox herinnerde Perry, die eind oktober op 54-jarige leeftijd overleed, als een “grappige gast” en een “goede ijshockeyer”. “Matthew en ik hebben door de jaren heen geregeld samen tijd doorgebracht. Hij was een goede ijshockeyer, we hockeyden samen. Hij was ook gewoon een grappige gast. Hij was de grappigste. Ik ben blij dat ik een impact op hem had.”

error: Kopiëren mag niet!