Actie gezamenlijke vakbonden wordt voortgezet

De gezamenlijke vakbonden zijn vandaag, maandag 13 november, weer bijeengekomen bij het CLO-gebouw. Tijdens deze vergadering werd aan de leden voorgehouden wat de voorstellen van de regering zijn naar aanleiding van de petitie die onlangs is ingediend bij de Assemblee en het overleg dat afgelopen zaterdag heeft plaatsgevonden tussen de regering en de vakbonden.

De regering geeft ten eerste in een schrijven aan de vakbonden aan, dat er wordt gewerkt aan een voorstel voor aanpassing van de belastingschijven die per 1 januari 2024 zullen ingaan, waardoor de koopkracht zal worden verhoogd voor werkers in de publieke en private sector en tevens voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf. Voor ambtenaren en de aan hen gelijkgestelden die vallen onder de belastingvrije grens van SRD 7.500 zullen er voorzieningen worden getroffen, waardoor ook voor hen verbetering van de koopkracht merkbaar zal zijn.

Er zal verder gewerkt worden aan een integrale wijziging van de BTW wetgeving. Een tijdslijn tot uiterlijk juni 2024 of eerder is hierbij het uitgangspunt voor een aangepaste wetsvoorstel. Ten aanzien van de BTW op nutsvoorzieningen wordt door de regering voorgesteld om de uitvoering hiervan aan te houden gedurende de gehele duur van de evaluatie van de BTW wetgeving. Wat betreft de verhoging van de BTW op brandstof wordt aangegeven, dat de aanhouding voor de regering niet mogelijk is, omdat daardoor de financiering van de noodzakelijke verplichtingen van de Staat in gevaar zal komen, zoals salarissen en pensioenen.

Nadat de voorstellen aan de leden voorgelezen waren, was de ontevredenheid duidelijk merkbaar. De mensen raakten enigszins verhit. Door de sprekers werd getracht om de rust te behouden door een korte toelichting te geven omtrent de voorstellen van de regering. De leden werden daarna in de gelegenheid gesteld om aan te geven of ze het eens of oneens zijn met de genoemde punten van de regering. De punten waarmee de leden ontevreden zijn, zullen in een nieuwe motie vervat worden, die morgen ingediend zal worden bij het Assemblee gebouw.

Besloten is dat de actie vervolgd zal worden. De vakbonden en hun leden zullen zich morgen, dinsdag 14 november, om 9.00 uur verzamelen aan de Heiligenweg. De mensen moeten allemaal in hun werkuniform gekleed zijn.

SK

error: Kopiëren mag niet!