Opkomende ster Shedea Dona bracht onlangs haar nieuwste single ‘Cotton Candy’ uit  

In een intiem gesprek met de rijzende ster Shedea Dona, duiken we diep in haar inspiratiebronnen, dromen en het verhaal achter haar nieuwste single, “Cotton Candy”. Met een mix van R&B, trap en hiphop vertelt haar muziek veel over het omarmen van je ware zelf en het uitdagen van maatschappelijke verwachtingen. 

Geboren in Baden, Zwitserland, staat Shedea’s echte naam voor “het wilde en wijze”. Ze dankt haar vroege kennismaking met muziek aan haar vader en begon al op 10-jarige leeftijd op professionele podia op te treden, zoals bruiloften en kunstgalerijen in Zwitserland. 

Zowel haar vader als haar oom, Clarence en Hans Breeveld, zijn vanwege hun muzikale achtergrond belangrijke inspiratiebronnen geweest. Bovendien heeft haar oom haar door de jaren heen consistent gesteund en aangemoedigd. Shedea’s verbinding met Suriname, het vaderland van haar vader, heeft een cruciale rol gespeeld in haar artistieke reis. Na het land vorig jaar te hebben bezocht, wijdde ze haar muziekvideo en lied “Risk it All” aan de schoonheid van het land. 

De titel “Cotton Candy” komt voort uit een jeugdherinnering waarin haar unieke afro spottend werd vergeleken met suikerspin. Vandaag draagt ze dit als een ereteken, ook om anderen te empoweren. Het lied en de bijbehorende videoclip dagen stereotypen uit en hebben als doel te empoweren, rauw en echt te zijn. Bovendien voegt de samenwerking met Envr, een bekende Surinaamse artiest, een spannende dimensie toe aan het nummer. 

Shedea heeft grootse plannen voor de toekomst. Met plannen voor meer muziekprojecten en een filmrol in het vooruitzicht, is ze klaar om haar stempel op de internationale scène te drukken. Haar advies aan opkomende artiesten:”Blijf trouw aan jezelf, blijf leren en omring je altijd met een ondersteunend team.” 

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!