Divali optocht Nickerie brengt honderden mensen op de been

In het district Nickerie wordt jaarlijks in het kader van het Divali feest een optocht gehouden. De eerste keer na de Covid-pandemie was de opkomst nog gering. Maar, nu bracht de Divali optocht in het district weer honderden mensen op de been. 

Voorafgaand aan de optocht was er, zoals gebruikelijk bij elk feest, ook een plechtigheid op het districtscommissariaat, dit keer in het bijzijn van Consul Generaal Mitradevi Ali van het Guyanees Consulaat in Nickerie.

Uitbeelden diverse goden

Tijdens de optocht werden diverse goden en godinnen uitgebeeld door jong en oud. De Hindoe godin Lakshmi Matta werd door jonge meisjes uitgebeeld. Ze zit vaak op een rijdend voertuig die met heel veel lichtjes en andere kleurrijke versiersels is versierd. Lakshmi is de godin die staat voor het licht, de schoonheid, rijkdom en voorspoed. 

Prachtige aanblik

Bewoners hebben in Nieuw-Nickerie genoten van de kleurrijke aanblik van verschillende groepen die deelnamen. De divali optocht is al jaren geen optocht meer voor de belijders van het hindoeïsme. Verschillende bevolkingsgroepen en mensen van diverse religies lopen mee, omdat ze het eens met de betekenis van dit feest. Op respectvolle wijze is dit hun manier om niet alleen het feest in te luiden, maar anderen ook bewust te maken van wat het Divali feest allemaal betekent.

error: Kopiëren mag niet!