Honderden mensen op de been voor Nationale Dia op Onafhankelijkheidsplein 

Honderden mensen zijn in het afgelopen weekend naar het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo gegaan, waar voor de 16e keer de Nationale Divali Manifestatie werd gehouden, georganiseerd door de Culturele Unie Suriname (CUS). Dit jaar met als thema ‘Eenheid en saamhorigheid.’ 

Tijdens het evenement was er ook ruimte voor culturele optredens met dans en zang.

Ook werd de traditionele Ramlila-opvoering gedaan. De flying Hanuman was ook onderdeel van het programma. 

Bij de opening vrijdagavond waren president Chandrikapersad Santokhi en diverse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig. President Santokhi gaf aan dat het aansteken van de Surinaamse Dia inmiddels een begrip is geworden in de samenleving. Het is een symbool van het steeds hechter worden van de Surinaamse bevolking. “Divali is een evenement geworden voor alle Surinamers van onze multireligieuze en multi-etnische samenleving.” 

CUS-voorzitter Anil Manorath gaf aan, dat bij de Nationale Divali Manifestatie alle Surinamers vertegenwoordigd zijn. “In Suriname zijn wij in de gezegende situatie waar wij elkaar ongeacht etniciteit en geloofsovertuiging ‘Shubh Diwali’ kunnen wensen.”

 

Het is volgens Monorath triest om te zien, dat er elders in de wereld oorlog wordt gevoerd met ethische grondslagen. “Het is belangrijk dat wij in Suriname de liefde voor elkaar koesteren en bevorderen. Eenheid is kracht”, beklemtoonde Manorath.  

error: Kopiëren mag niet!