50 militairen ontvangen gouden medaille voor trouwe dienst

Het ministerie van Defensie heeft vrijdag 10 november 50 militairen met gouden medailles gedecoreerd. Het gaat om militairen die voor respectievelijk 25, 30 en 35 jaren trouw hun diensten hebben verleend aan land en volk. “Het is een erkenning waarop ze recht hebben en die ze verdienen voor hun buitengewone moed, toewijding en dienstbaarheid”, zei minister Krishna Mathoera van Defensie. 

De groep die nog een gouden medaille moet ontvangen bestaat uit ongeveer 1.100 personen. Vanwege de financiële ruimte is dat niet in één keer mogelijk. “Die medailles zullen komen zodra de middelen toereikend zijn. We zullen niemand vergeten”, benadrukte de bewindsvrouwe. 

Ook de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, bedankte de militairen voor hun inzet en bewezen diensten aan de republiek Suriname. Vooral voor het feit dat zij ondanks de vele uitdagingen, bewust ervoor hebben gekozen om trouw voor de defensieorganisatie te blijven werken. 

“Als militair met meer dan 25 dienstjaren voel ik mij één met u. En ik kan mij dan ook een behoorlijke voorstelling maken van wat u allemaal hebt mogen doorstaan. De uitdagingen in het binnenland, langs de grenzen, de verleidingen, de gevaren en vooral de lange periode ver weg van gezin en familie. Het is niet zo eenvoudig geweest om de Surinaamse samenleving te dienen. Dit alles maakt u tot een rolmodel voor jongeren die ook zullen moeten werken aan de opbouw van ons land”, aldus de legerleider.  

error: Kopiëren mag niet!