AW&J en JusPol werken samen aan resocialisatie en re-integratie personen in detentie 

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) en minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, AW&J, hebben 1 november een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om door het verzorgen van vakscholing en ondernemerschapstraining gedetineerden handvatten te bieden om na hun detentie aan de slag te kunnen, hetzij als werknemer, hetzij als micro-ondernemer. 

Minister Kenneth Amoksi gaf aan blij te zijn met deze samenwerking, zodat personen, vooral jongeren, die een tweede kans verdienen in de maatschappij, een vak kunnen leren. Minister Mac Andrew heeft benadrukt dat personen soms door bepaalde omstandigheden belanden in een ongunstige situatie en derhalve een kans verdienen om na hun detentie hun leven weer vorm te geven.

Zowel minister Mac Andrew als minister Amoksi gaven aan te beseffen, dat tijdens het sollicitatieproces een strafblad vaak een struikelblok vormt om aan een baan te komen. Dit is een van de redenen waarom zij vaktrainingen zien als de beste manier waarop deze personen geholpen kunnen worden. 

Minister Mac Andrew heeft te kennen gegeven dat de toevoeging van de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), beide werkarmen van AW&J, daarom noodzakelijk is bij dit project.  

Dit project moet gaan bijdragen aan de resocialisatie en re-integratie van gedetineerden in de maatschappij.

error: Kopiëren mag niet!