Visies van de VS en China vergeleken

DOOR DUNCAN MIL
9 november 2023 – Gegevens uit 24 landen verzameld door het Pew Research Center laten zien dat China ongunstig wordt beoordeeld in Noord-Amerika en Europa, maar gunstiger in Afrika en Latijns-Amerika.

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn Chinese tegenhanger, Xi Jinping, bereiden zich voor op hun eerste topbijeenkomst in San Francisco op 15 november, in de zijlijn van de APEC Economic Leaders’ Summit.

Peking is bereid om op “alle niveaus” gesprekken te voeren met de Verenigde Staten, zei de Chinese vice-president Han Zheng woensdag, terwijl de geopolitieke rivalen proberen de gespannen banden te stabiliseren.

De Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) is een groep van 21 aangesloten economieën die ongeveer 62% van het mondiale bbp en bijna de helft van de internationale handel voor hun rekening nemen.

Het Pew Research Center zei in een maandag uitgebracht rapport dat uit gegevens verzameld uit twintig landen blijkt dat president Biden de strijd om de publieke opinie aan het winnen is.

“Een gemiddelde van 54% heeft vertrouwen in Biden om het juiste te doen met betrekking tot wereldaangelegenheden, vergeleken met 19% die hetzelfde zegt over Xi, zei Pew.”

“Een mediaan van 59% geeft positieve evaluaties van de VS, vergeleken met een mediaan van 28% die hetzelfde zegt over China”, zei Pew ook.

error: Kopiëren mag niet!