Deepfake-video van Rashmika Mandanna doet de ronde op social media

Acteur Amitabh Bachchan heeft juridische stappen geëist nadat een deepfake-video van Rashmika Mandanna op social media begon te circuleren. Op de video is een vrouw te zien, gekleed in een zwarte outfit, die een lift binnenstapt. Haar gezicht is echter zodanig veranderd en bewerkt dat het op de actrice lijkt.

Verschillende gebruikers op internet beweren dat de video nep is, wat vragen oproept over hoe ‘onbetrouwbare’ informatie zich snel verspreid op internet. Bachchan plaatste de video opnieuw en zei: “Ja, dit is een sterk argument voor juridische zaken.” 

De vrouw in de originele video is de Brits-Indiase vrouw Zara Patel, die een enorme aanhang heeft op social media. Mevrouw Patel had de video op 9 oktober geüpload. Als je naar de video kijkt, is het uiterst moeilijk om de bewerkte versie van mevrouw Mandanna te herkennen, waardoor het voor gebruikers van social media gemakkelijker wordt om erin te trappen. 

Bij nadere observatie valt het echter op dat wanneer de vrouw de lift binnenstapt, haar gezicht plotseling verandert in het gezicht van de ‘Goodbye’-actrice. Rashmika Mandanna reageerde hierop en noemde het ‘buitengewoon beangstigend’. “Ik voel me echt gekwetst om dit te delen en moet praten over de deepfake-video waarin ik online wordt verspreid. Zoiets is eerlijk gezegd buitengewoon beangstigend, niet alleen voor mij, maar ook voor ieder van ons die vandaag de dag kwetsbaar is voor zoveel schade vanwege de manier waarop technologie wordt misbruikt”, schreef ze in een bericht op X (voorheen Twitter).

Ondertussen waren veel mensen geschokt toen ze dit merkten en eisten actie van de autoriteiten.

error: Kopiëren mag niet!