Rusland wil themavergadering over grondbeleid

Grogery Rusland, fractieleider van de NPS, vindt dat de Nationale Assemblee spoedig een themavergadering over grondbeleid moet beleggen. Er is een grondige behoefte daartoe, gelet op de aanhoudende discussie in de samenleving over het grondbeleid.

De samenleving wordt steeds geconfronteerd met misstanden met betrekking tot het grondbeleid. Grond is een van de basiszaken die elke burger aangaat. Rusland vindt dat er een speciale vergadering moet worden belegd, waar integraal over het grondbeleid moet worden gesproken. Vraagstukken zoals grondconversie en het hoe ervan zouden daarbij aan de orde moeten komen, alsook het vraagstuk van gronden die van burgers worden “ingepikt”.   

Bij de discussie over het grondbeleid zou volgens de NPS-fractieleider allerhande persoonlijke en partijpolitieke zaken terzijde  moeten worden gelegd. Het parlement dient na te gaan wat het beleid is en “wat willen we met grond en hoe gaan we het op een eerlijke en transparante manier invulling aan geven”, aldus Rusland.

Volgens hem maakt het dan niet uit wie of wat, maar als er maatregelen getroffen dienen te worden dan moet dat gebeuren. “Maar dit kan zo niet doorgaan!” 

SS

error: Kopiëren mag niet!