Situatie Stichting Student Housing Camping Village verergerd

Studenten die wonen op de studentencampus nabij de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben de redactie van Dagblad Suriname benaderd en hun ongenoegen geuit over de huidige omstandigheden daar. Sinds het bewind van de nieuwe regering, heeft geen enkele minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een oriëntatiebezoek gebracht om de situatie te bekijken. 

Ex-minister Marie Levens had al genoeg van het horen hoe het gaat op de campus. Of de nieuwe minister Henry Ori ook zal volstaan daarmee is nog de vraag.

Het ministerie moet dringend ingrijpen

Het bestuur probeert volgens de studenten wel om zo veel mogelijk studenten tegemoet te komen en hen een zodanige verblijfplek aan te bieden, ondanks dat de situatie waarin de gebouwen verkeren niet is zoals het hoort. De situatie blijft maar verergeren.

Kwestie diefstal baart studenten zorgen

Op meerdere momenten zijn studenten de dupe geworden van diefstal. Het zijn verschillende type diefstallen. Van fietsen en bromfietsen en veel meer. Het ergste van alles is, dat de studenten geen wezenlijk beroep op politieagenten kunnen doen, omdat de nodige informatie om de dieven te achterhalen ontbreekt. 

Camerasystemen helpen niet al te veel, omdat het terrein van de studenten in de avond slecht voorzien is van licht. Alhoewel er portiers zijn bij de poort hebben dieven kennelijk de gelegenheid de campus te betreden en weg te gaan met nieuwe aankopen van studenten. De medewerking van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is bij deze dringend gewenst.

Overheid moet ingrijpen

De studenten die met de redactie in gesprek waren, vinden dat het nu tijd wordt voor de regering om deze kwestie op te pakken. De redactie verneemt uit monden van bekende en welingelichte bronnen dat er inderdaad naar mogelijkheden wordt gezocht om dit probleem voor studenten op te lossen. 

Het ministerie is opmerkelijk stil over dit vraagstuk en heeft het laatste hierover, ondanks pogingen door de redactie van Dagblad Suriname om een reactie te krijgen, nog niets hierover gezegd.

error: Kopiëren mag niet!