Donegi Abena prolongeert met succes zijn wereldtitel lichtzwaargewicht tijdens Glory Collision 6

Kickbokser Donegi Abena heeft afgelopen zaterdagavond met succes zijn wereldtitel verdedigd in het lichtzwaargewicht tegen de Haagse kickbokser Mohames Touchasssie tijdens het kickbokstoernooi Glory Collision 6 in Arnhem.

Glory’s kampioen in de lichte zwaargewichtdivisie Donegi Abena, bekend als ‘Silverback’ en 25 jaar oud, slaagde erin de nummer negen van de Glory middengewichtdivisie, de in Nederland geboren 22-jarige Marokkaan Mohamed Touchassie, te verslaan na het behalen van een unanieme overwinning in het gevecht dat het co-main event was van de Glory: Collision 6, dat plaatsvond in de GelreDome.

Een vermakelijke eerste ronde met een kampioen die fysiek veel superieurder leek aan de uitdager, die normaal gesproken in een gewichtsklasse vecht die lager is dan die waarin hij vocht, de kracht van de slagen was merkbaar in het voordeel van ‘Silverback’ ondanks het feit dat Touchassie erin slaagde een aantal goede klappen uit te delen. De tweede ronde begon met dezelfde dynamiek als de eerste, de meest stevige slagen waren van de kampioen, terwijl de uitdager zijn vechtstijl probeerde op te leggen met zijn zeer goede techniek en volume aan slagen.

De derde ronde was weer een vermakelijke ronde om naar te kijken, beide vechters kwamen met  combinaties, maar de kracht was nog steeds merkbaar in het voordeel van Abena, terwijl Touchassie zeer duidelijke tekenen van vermoeidheid begon te vertonen, een product van de kracht van de slagen die hij tijdens de vorige aanvallen te verduren kreeg. De moed van de uitdager bleef behouden voor de vierde ronde. Hij leek een strategie te volgen om te overleven, wat er nog over was van het gevecht in plaats van een overwinning te zoeken, van zijn kant handhaafde de kampioen zijn gevechtsplan.

De vijfde en laatste ronde van het gevecht was een formaliteit voor ‘Silverback’, ook al probeerde Touchassie een machtsslag te vinden om te verrassen. Zijn pogingen waren echter vruchteloos en Abena kon zijn titel behouden zonder grote tegenslagen.

error: Kopiëren mag niet!