Advocaat voert pleidooi in zaak verkoolde lijken

In de zaak waarin op 18 juli 2021 drie verkoolde lichamen waren aangetroffen in een Ford Ranger aan de Noordpolderdam ter hoogte van Leiding 8, voerde advocaat Murwin Dubois maandag 6 november het pleidooi. 

De lichamen waren aan hun handen en voeten gekneveld. Twee lichamen werden in de bak aangetroffen en één op de achterste zitting. Vijf dagen later maakte de politie de identiteit bekend van de slachtoffers. Het ging in deze om Rohitas Sital (39), Cedric Tertullien (27) en Shawn Stolk (24). 

Nadat de zaak langer dan een jaar stil lag, werden uiteindelijk 3 verdachten aangehouden.  Als eerste werd de zus Yorinde W. van de hoofdverdachte Wilson Marvin aangehouden. Yorinde deed uit de doeken hoe Sital drugs had weggenomen van haar broer en dat de drugs teruggehaald moest worden. Daarvoor had haar broer enkele mannen ingezet die Sital moesten  ontvoeren. Op aanwijzen van haar werden G. Roel en S. Elden aangehouden. Uiteindelijk liepen zaken anders af en werden de slachtoffers in een woning aan de Willem Antonielaan doodgeschoten, waarna de ontzielde lichamen in de auto in brand zijn gestoken. In de nabije omgeving van de in brand gestoken auto werd een tank, waarin brandstof was, aangetroffen. 

In een lijvig pleidooi voerde Dubois aan, dat het Openbaar Ministerie (OM)  onvoldoende bewijs heeft om aan te tonen dat S. Elden betrokken was bij de ontvoering en de moord op de slachtoffers. Elden is taxichauffeur en heeft slechts een rit gereden, stelde de advocaat. 

Tegen Elden is een straf van 20 jaren geëist. De advocaat vroeg vrijspraak voor Elden.

De bedoeling was dat hierna advocaat Raoul Lobo het pleidooi zou voeren voor G. Roel. Ook tegen deze verdachte is 20 jaar celstraf geëist. Omdat deze advocaat ook een lijvig pleidooi had voorbereid, werd door kantonrechter Maureen Dayala besloten om dat pleidooi op 24 november te voeren.

Advocaat Dwight Kraag staat Yorinde bij en heeft reeds gepleit in deze zaak. Tegen Yorinde is in totaal 45 jaar gevangenisstraf geëist. 

error: Kopiëren mag niet!