VTS voetbalt in Medellin op een hoogte van 1.575 meter

De Veteranen Voetbal Vereniging VTS (Vrije Tijds Spelers) heeft op zaterdag 28 oktober twee vriendschappelijke voetbalwedstrijden gespeeld tegen de Vereniging Gotan in het bergachtige Selvatica Voley Plaza complex op een hoogte van 1.575 meter boven de zeespiegel te Emvigado, Medellin, Colombia.

 Op dit complex bevindt zich de Escuela Aristigol, een sportschool waar coach tevens Gotan voorzitter Jonathan Lopez jongeren opleidt tot profvoetballer. V.V. Gotan is 20 jaar oud, telt 35 leden tussen de 25 en 55 jaar, alleen hoogopgeleide kinderen van boerenfamilies. De wedstrijd begon om zes uur namiddag in de regen en bij een temperatuur van 17 graden Celsius. 

De coach van VTS was Harry Soekhlal en de arbiter Yaser Ayala. Gelet op de te jonge leeftijd van de Gotan spelers en wat ademhalingsproblemen van de VTS spelers (inclusief de meegereisde longarts) werd besloten de teams te mixen in A en B. Team A won beide wedstrijden resp. 7-1 om 4-0. De doelpunten werden gescoord door Felipe Vargas, Pablo Sánchez, Juan Gómez, Carlos Hernández, Samuel Franco, Mauricio Rendon, Santiago Vélez, Thomas Rojas, Andrés Díaz, Jhon Hernández, Mario Cardona, Luis Pérez, Jorge Giraldo en Alejandro Vergara. De VTS’er Deepak Soebedar scoorde als enige Surinamer een doelpunt. De derde helft vond geen voortgang vanwege het vies en koud weer en de ingestelde Dry day (alcoholvrije) dagen in verband met de gehouden regionale verkiezingen van zondag 29 oktober.

VTS bestond woensdag 1 november 29 jaar en heeft naast nationale wedstrijden ook tijdens haar jaarlijkse trips gespeeld in onder andere Aruba, Belem, Curaçao, Guyana, St. Maarten, Trinidad and Tobago, Fortaleza, Nederland. Rio de Janeiro en Santo Domingo. Tijdens deze reizen worden leerrijke trips gemaakt en ook dit keer werden weer in samenwerking met ARA Travel sight-seeings tours verzorgd in Medellin, een koffie- en bloemenplantage zijn bezocht waar uitleg is gegeven over het planten en bewerken van koffie en bloemen door boeren in bergachtige landschappen.

Ook is de 780 trappen hoge berg te Guatape beklommen, de Communa 13 Favelas bezocht met de kabelbaan en met een boottrip locaties gezien waar Pablo Escobar zijn luxe leventje leidde. De VTS’ers mochten de verkiezing in een dorp Conception op 1.875 meter hoogte bijwonen waarna met een bezoek aan de nabije watervallen en lekker traditioneel dorpseten het sportieve – en leerrijk bezoek aan Medellin werd afgesloten.

VTS persdienst

error: Kopiëren mag niet!