RGD-artsen verscherpen acties weer, na week van versoepeling

Na een week van versoepeling van de actie gaan de artsen in dienst bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) weer over tot verscherping van hun acties. Dat betekent dat er geen middag- en weekendpoli’s worden gedraaid. De ochtendpoli’s worden normaal gedraaid. De acties werden afgelopen week versoepeld.

Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin heeft bemiddelende gesprekken gevoerd met zowel de directie van de RGD en de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA). De gesprekken leken goed te gaan. Maar, daarna is er niets meer vernomen van zowel de minister als de leiding van de RGD. 

De VRA en de RGD-directie kunnen al een tijd het niet met elkaar vinden als het gaat om de afronding van de collectieve arbeidsovereenkomst, cao. Sinds april heeft de VRA een concept cao ingediend bij de directie. De directie vindt de cao-wensen van de VRA financieel niet uitvoerbaar, gelet op de financiële positie van de RGD. De VRA zegt, dat op de RGD-poli’s artsen een veel groter artsenbestand onder zich krijgen dan de internationale norm van de WHO (World Health Organization). Ze vindt dat het gerechtvaardigd is dat de artsen een extra vergoeding krijgen. 

Partijen lijken vooralsnog niet uit de impasse te zullen geraken. Gevolg is wel dat vele patiënten worden gedupeerd, omdat zij ’s middags  en in het weekend niet naar de poli kunnen gaan.   

SS

error: Kopiëren mag niet!