VP Brunswijk: “We gaan GBB-directeur niet weggeven aan VHP”

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers vergadering aangegeven, dat hij aan president Chan Santokhi duidelijk heeft gemaakt, dat de ABOP niet bereid is om onder de huidige omstandigheden een algemeen directeur op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) te geven aan coalitiepartner VHP. 

Brunswijk ging in op de komende reorganisatie van het ministerie van GBB. President Santokhi heeft eerder hard uitgehaald. “Er komt een totale reorganisatie op GBB. Een ieder wordt ter verantwoording geroepen. Als ik de minister roep, zei zij ik heb de rapporten. Wel, ik heb de totale dossiers opgevraagd”, zo haalde president Santokhi eerder fel uit. Volgens Santokhi gaat er veel mis binnen het ministerie. De president gaf ook aan, dat er op grote schaal corruptieve handelingen worden gepleegd en dat er sprake is van rovers praktijken. “Er zullen politieke consequenties zijn in de komende weken”, gaf president Santokhi aan. 

Nu worden er daadwerkelijk veranderingen doorgevoerd. Brunswijk heeft gisteren aangegeven, dat de ABOP geen problemen heeft met een administratieve directeur en onderdirecteur vanuit de VHP op GBB. Maar, een directeur die alles naar zich toe trekt gaat niet door de beugel. Grondbeleid is vanaf het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk een groot probleem tussen de coalitiepartijen VHP en ABOP.

De beloofde Wet op Grondconversie is door tegenstand van de ABOP tot nog toe niet van de grond gekomen. In het parlement liepen de gemoederen hierbij hoog op. President Santokhi heeft grondbeleid vanuit het Kabinet van de President zelf ter hand genomen en grondconversie bij staatsbesluit ingevoerd. Volgens hem, omdat burgers zekerheid willen. Brunswijk zegt op zijn beurt, dat voor de ABOP de Wet op Grondenrechten prioriteit is. Hij stelde, dat er een ministerie is belast met grondbeleid. Als er veranderingen komen, zal dit eerst besproken moeten worden. 

error: Kopiëren mag niet!