St. Ypsilon Suriname en St. Yeye organiseren info-avond met sprekers uit Nederland, 15 november

Stichting Ypsilon Suriname en Stichting Yeye organiseren een interessante avond met sprekers uit Nederland die onderwerpen aan het voetlicht brengen vanuit hun eigen expertisen en jarenlange ervaringen.

  1. Dolf Heck, psychiater, zal een presentatie geven over de farmacotherapie bij schizofrenie; de werking, de effectiviteit maar ook de mogelijke bijwerkingen van medicatie zullen aan de orde komen. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen, ook m.b.t. overige psychofarmaca.
  2. Romeo Ashruf, verslavingsarts, zal een presentatie geven over de recente ontwikkelingen in de verslavingszorg en dan met name de nieuwe soorten illegale (en legale) verslavende middelen. Er zal ingegaan worden op de risico’s voor de diverse doelgroepen en met name voor de jeugd.
  3. Vincent Artist, psychiater, zal een presentatie geven over de forensische psychiatrie. De relatie tussen psychiatrische problematiek en delict gedrag zal besproken worden; wanneer kan bepaald (delict)gedrag iemand toegerekend worden en wanneer niet? Wanneer is detentie op zijn plaats en wanneer is behandeling geïndiceerd?

Datum: Woensdag 15 november 2023
Tijd : 17.30- 20.30 uur – Inloop vanaf 17.00 uur
Plaats : Stichting DE MANTEL Verlengde Keizerstraat no 61 (naast de Alfons parochie)
U bent allen van harte welkom. U mag zich registreren via Whatsapp (+5978131799/ +5978875275 ), e-mail of Facebook Stichting Ypsilon Suriname.
De bus is beschikbaar voor mensen in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!