“Begin thuis om het leuk te maken met je kinderen en op zo’n manier geef je ook minder uit”

Leuke dingen doen als een paar jaren terug kan niet meer vanwege vanwege de prijsstijgingen van alles. Ook kan men niet zo vaak meer buiten de stad vanwege de benzineprijs”, zegt Kara in gesprek met Dagblad Suriname. Zij is verpleegkundig en helpt jongeren uit verschillende wijken.

“Jongeren die uit huizen komen die het niet breed hebben en die op een of andere manier een goed gevoel proberen te geven. Vroeger had je al heel wat jongeren die niet konden genieten en met genieten bedoel ik genieten van de moderne dingen of spelen met een speeltje. Je had kinderen die nog met stokken, flessen en blikjes speelden die gebruikt werden door volwassenen. Ik heb het ook niet breed, maar probeer met ondersteuning van mijn partner uit Nederland en enkele vrienden de kinderen een leuke tijd te geven”, zegt Kara. 

Kara zegt, dat zij geen kinderen heeft en dat zij op zo een manier zich goed voelt. “De tijd is heel snel veranderd, je hebt kinderen die nu minder spelen en die vaak in hun telefoon bezig zijn en dan een ander deel dat dagelijks over straat is en alleen maar kattenkwaad zit uit te halen. En een groot deel die baalt en het gevoel van samen zijn of leuks doen missen”, zegt Kara. 

Ze gaat vaak huis aan huis om kinderen pakketten te geven met kleurboeken, potloden, spelletjes en snoepjes om het zelf leuk te houden. Ook probeerde zij twee keer in een maand kinderen van haar omgeving bezig te houden door leuke activiteiten uit te voeren op een sportveld.

“Ik heb dat in vier maanden niet gedaan vanwege de situatie, maar dat zal zo snel mogelijk weer geschieden. De kinderen vragen vaak ernaar maar ik wil ook dat kinderen uit verschillende buurten zo bezig zijn, maar hoe doe ik dat?”, vraagt Kara zich af.

“Zo een initiatief kan elk creatief persoon doen, maar nu heeft niemand tijd en een ieder denkt anders. Ik hoop dat men wel van gedachten verandert. Kinderen hebben hun speelmomenten nodig, je hebt kinderen die nu al volwassen denken. Een uitstapje buiten de stad of andere dure dingen hoeft niet, thuis kan je het samen leuk maken. Met behulp van een spelletje of samen iets doen, geef je het kind ook een ander gevoel en laat hem of haar ook positief en anders denken over zaken. Dus begin van huis uit om het leuk te maken en op zo’n manier geef je ook minder uit en werk je ook aan de toekomst van morgen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!