Israël voert grondcampagne in Gaza

DOOR JORDI BOU
October 29, 2023 – Israël zet zijn grondoffensief in Gaza voort, terwijl premier Benjamin Netanyahu zei dat het land een nieuwe fase van zijn “lange en harde” oorlog om Hamas te vernietigen heeft gelanceerd.

Telefoonlijnen en internetverbindingen keren langzaam terug na meer dan een dag van bijna totale communicatie-uitval die ernstige gevolgen had gehad voor de reddingsoperaties toen Israël doelwitten van de militante Hamas-groep die het gebied controleert, bestookte.

De Israel Defense Forces (IDF) zeggen dat meer troepen het gebied van de ene op de andere dag binnenkwamen, terwijl gevechtsvliegtuigen meer dan 450 Hamas-doelen aanvielen, waaronder operationele commandocentra, observatieposten en lanceerposten voor antitankraketten.

Duizenden wanhopige inwoners van Gaza braken in magazijnen en distributiecentra van de Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNRWA) in om meel en “fundamentele overlevingsartikelen” te stelen, aldus de organisatie.

Medische autoriteiten in de Gazastrook, die 2,3 miljoen inwoners telt, zeggen dat 8.005 Palestijnen – waaronder 3.324 minderjarigen – zijn gedood tijdens de Israëlische campagne om Hamas uit te roeien.

error: Kopiëren mag niet!