Notoire gascilinderdief te Latour opgepakt – Heler ‘Hum’ wordt nog opgespoord

De politie van het bureau Latour heeft oDe politie van het bureau Latour heeft dinsdag 24 oktober de 21-jarige verdachte A.M. opgespoord en aangehouden. De man wordt ervan verdacht zich tot twee keer toe op hetzelfde adres schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van gascilinders.

De benadeelde vrouw R.H. (53) had eerder dit jaar aangifte van diefstal van een 100 lbs gasfles gedaan op het politiebureau Latour. De aangeefster merkte woensdag 18 oktober dat er een paar slippers op haar woonadres waren weggenomen en deed navraag bij de buren. De buurtbewoners gaven de vrouw aan, dat zij een man, die zijn hoofd had bedekt, op haar erf hadden gezien en vermoedden dat het om de bekende A.M. van de buurt moest gaan. 

R.H. kwam dinsdag 24 oktober tot de ontdekking dat er weer twee 100 lbs gasflessen van haar waren weggenomen, waardoor haar 44-jarige man de verdachte A.M. aan de tand voelde. A.M. bekende toen dat hij de slippers en de gasflessen had gestolen en vervolgde zijn weg.

De politie werd ingeschakeld, waarna de verdachte werd opgespoord en met een pijpentang in zijn bezit door agenten in de boeien werd geslagen. Het onderzoek van de politie wees verder uit, dat A.M. de gasflessen die hij recentelijk had weggenomen aan een zekere “Hum” op een adres aan de Bloemenveldweg in het ressort Latour heeft verkocht. Op zijn aanwijzing werd het adres van de heler aangedaan, maar bij het zien van de politie koos “Hum” het hazenpad. 

De verdachte werd na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de heler “Hum” wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!