Vijf verdachten van mensenhandel in Nickerie aangehouden – Cubaanse en Venezolaanse vrouwen aangezet tot sekswerk

Politieambtenaren van de afdeling Trafficking In Persons (TIP), de afdeling Intelligence van de structuur Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC) en Regio West hebben in oktober tijdens een gezamenlijke operatie de vijf verdachten P.B, R.L, M.P, L.G en S.L. voor  mensenhandel aangehouden. 

Een vrouwelijke vreemdeling ging woensdag 11 oktober naar de Bikers Unit in Paramaribo, waarbij zij de agenten aangaf dat zij uit een bardancing was gevlucht en hulp nodig had. Aan de hand hiervan werd de afdeling TIP ingeschakeld voor het instellen van een onderzoek in deze zaak.

Uit het verdere onderzoek van de politie is gebleken, dat deze vrouw samen met 11 andere dames uit Cuba en 2 uit Venezuela in een bardancing in het district Nickerie werden ondergebracht voor het verrichten van sekswerk. De vrouwen waren onder valse voorwendselen naar Suriname gehaald en in kamers die verbonden zijn aan de bardancing ondergebracht. Voor deze kamers dienden zij iedere maand te betalen en mochten zij klanten (mannen) ontvangen die in ruil voor seks moesten betalen. Deze geldbedragen werden vervolgens afgedragen aan de eigenaar van de club.

Met assistentie van politieambtenaren binnen de structuur BZC die belast zijn met intelligence werkzaamheden, werd het adres in Nickerie, dat niet bekend was bij het slachtoffer, in beeld gebracht, waarna er een inval kon worden gepleegd. Op dat adres werden nog 13 andere dames uit hun situatie bevrijd en ondergebracht in een shelter voor bescherming. Hun reiskosten naar Suriname bleken door de eigenaar van de bardancing te zijn betaald. 

Bij de inval werden drie verdachten aangehouden en de vierde en vijfde verdachte werden naderhand door de politie van Regio West in de kraag gevat. Onder de verdachten bevinden zich een Surinamer, zijn levenspartner afkomstig uit Venezuela en drie vrouwen van Cubaanse afkomst.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de vijf verdachten ter zake mensensmokkel en mensenhandel door de politie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in deze zaak zullen worden aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!