Moeder smeekt om vrijlating van aangehouden grondinspecteur bij Nationale Assemblee

De moeder van Kavish G, de 24-jarige grondinspecteur van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer die sinds september in hechtenis zit, heeft donderdag bij de ingang van de Nationale Assemblee een emotioneel beroep gedaan op de autoriteiten om haar zoon vrij te laten.

Volgens de moeder verdient haar zoon een kans. Ze benadrukt dat dit zijn eerste opdracht was en dat er fouten zijn gemaakt. “Iedereen verdient een tweede kans”, stelde ze.
De zaak heeft eerder de aandacht getrokken, doordat ook VHP-parlementariër Mahinder Jogi werd gehoord in verband met het onderzoek. Jogi heeft herhaaldelijk ontkend betrokken te zijn bij de zaak.

Tot op heden heeft de rechter-commissaris echter alle verzoeken tot vrijlating afgewezen, waardoor Kavish G. in hechtenis blijft. Een Kort Geding aangespannen door zijn advocaat Maureen Nibte, werd ook afgewezen.
De omvang van mogelijke betrokkenheid van andere personen in deze grond affaire blijft vooralsnog onduidelijk. De zaak is nog in onderzoek.

Desondanks blijft de moeder hoopvol dat haar smeekbede wordt gehoord en dat haar zoon weer de mogelijkheid krijgt om zijn leven op te pakken, met name door terug te keren naar school. Ze gelooft dat ontslag een gepastere reactie zou zijn geweest dan de arrestatie en vervolging van haar zoon.

error: Kopiëren mag niet!