Getuige van beroving gehoord op de zitting

De strafzaak van Gardelito R., Elsinio K. en Diego M. diende donderdag bij Kantonrechter Lydia Ravenberg. Aan deze verdachten wordt beroving van de eigenaar van een slijterij verweten.

Gardelito zou het plan hebben beraamd en de nodige informatie hebben gegeven aan Diego. Hij heeft hierna Elsinio ingeschakeld om de verdachten af te zetten en op te halen.  Elsinio zette hiervoor de passagiersbus van zijn werkgever in. Diego zou het feit uitgevoerd hebben samen met nog 3 mannen. Elsinio en Gardelito hebben vanaf hun aanhouding hun aandeel toegegeven. Diego ontkent dit feit echter steevast.

De benadeelde werd donderdag ter terechtzitting gehoord en gaf aan dat de verdachten 3 handsloten van de traliedeur van het balkon hadden opengeknipt en via het raam zijn slaapkamer hebben betreden. De benadeelde raakte in gevecht met de verdachten en gilde om hulp. De verdachten zijn toen gevlucht. Bij zijn nader verhoor bij de politie heeft de benadeelde aangegeven, dat hij sieraden, een laptop, kleding, parfum en een mobiele toestel heeft verloren.

Advocaat Chandra Algoe, die Diego bijstaat, wees de benadeelde erop dat hij bij de aangifte alleen over een mobiele telefoon heeft gesproken. Hierop kon de benadeelde geen antwoord geven. Ook hield Algoe de benadeelde voor, dat de daders door zijn gegil gestoord zijn geworden. Dit beaamde de benadeelde. Algoe vroeg hoe deze daders dan toch goederen hebben kunnen meenemen. Daarnaast heeft de zoon van de benadeelde de daders zien vluchten en niemand heeft aangegeven dat de daders goederen bij zich hadden.

Advocaat Irvin Kanhai, die Elsinio bijstaat, vroeg of hij de verdachten herkend. De benadeelde gaf meermalen te kennen, dat hij geen van de verdachten herkent. Ter terechtzitting verklaarde deze getuige ook dat hij een fractuur aan zijn teen heeft opgelopen. Kanhai confronteerde hem ermee, dat hij hiervan nimmer gewag heeft gemaakt in zijn verklaringen bij de politie.

De rechter stelde de zaak uit naar 1 december. Dan zal de zoon van de benadeelde verhoord worden.

error: Kopiëren mag niet!