Onzekerheid voor de toekomst onder vele jongeren in Suriname

In Suriname ervaren veel jongeren een groeiende onzekerheid over hun toekomst. Een van de bezorgde jongeren, Casey, deelt haar perspectief op de uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd, met name op het gebied van onderwijs en carrièremogelijkheden.

Het onderwijs in Suriname is niet voldoende afgestemd op de behoeften van de jongeren. Deze zorg is een weerspiegeling van de discussie over het aanpassen van onderwijsprogramma’s aan de snel veranderende eisen van de arbeidsmarkt. De dreigende trek van jongeren naar het buitenland voor studiemogelijkheden illustreert het gebrek aan lokale alternatieven die aansluiten bij hun ambities.

“Veel vrienden gaan naar het buitenland om te studeren, omdat er weinig carrièremogelijkheden zijn buiten de traditionele banen in Suriname,” merkt Casey op. Deze migratie van jong talent draagt bij aan de zorgen over een mogelijke ‘brain drain’ en roept vragen op over de capaciteit van het land om de vaardigheden en passies van de jeugdigen te behouden.

Hoewel Casey zich inzet voor haar studie en werk als investering in haar toekomst, uit ze haar twijfels over het realiseren van haar dromen binnen de huidige situatie in het land. Deze bezorgdheid weerspiegelt de bredere onzekerheid over de economische stabiliteit, werkgelegenheid en kansen voor persoonlijke ontwikkeling. “Als ik kijk naar alle prijzen in de winkels en de kosten voor het bouwen van een woning, dan raak ik snel gedemotiveerd om mijn dromen te realiseren”, aldus Casey.

Het investeren in onderwijsprogramma’s die jongeren aanmoedigen om innovatief en ondernemend te zijn, waardoor ze de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn voor een moderne arbeidsmarkt, is een maatregel die de overheid kan toepassen om de onzekerheid bij jongeren tegen te gaan.

SD

error: Kopiëren mag niet!