VVW vraagt aandacht voor opvoeren van veiligheid vanwege stijgende criminaliteit

Darwesh Balak, voorzitter van de Vereniging van Winkeliers (VVW), geeft in een gesprek tegenover Dagblad Suriname aan, dat de winkeliers extra surveillance willen voor de komende feestdagen (kerstdagen, oud- en nieuw jaar). Dit, omdat de criminaliteit blijft stijgen. Vooral tijdens deze periode worden de winkeliers het doelwit van roofovervallen.

“We willen niet alleen extra veiligheid voor de winkeliers, maar ook voor de consumenten. We willen dat de surveillance van politie en militairen landelijk opgevoerd wordt. Niet pas wanneer winkelier A beroofd is geworden, moet de veiligheid opgevoerd worden. Dan is het te laat. De winkeliers worden niet alleen op financieel gebied benadeeld, maar ook hun gezondheid gaat eraan. De winkeliers houden daarna ook een trauma over”, zegt Balak.

Balak is van mening, dat het opvoeren van de surveillance wel helpt. “Wanneer een omgeving wordt gepatroullieerd dan weten de criminelen direct dat ze hun slag niet kunnen slaan. We pleiten ook voor hogere straffen om de criminaliteit in te dammen. Straffen die mensen ertoe zullen aanzetten om tien keren na te denken, voordat ze roofovervallen gaan plegen. Denk maar aan straffen van bijvoorbeeld 20-25 jaar.”

Balak geeft aan, dat een surveillance van de politie en militairen veel effectiever zal zijn. Momenteel worden ook al roadblocks gehouden. Die zullen zo behouden moeten worden, stelt de voorzitter. Ook pleit hij verder voor het instellen van buurtwachten, om het veiligheidsgevoel te vergroten.

Tot slot geeft Balak aan, dat winkeliers die zich nog bij de vereniging willen aansluiten, van harte welkom zijn. Het secretariaat van de VVW staat aan de Koemaparieweg no.16 en is te bereiken op het telefoonnummer 8826135.
SK

error: Kopiëren mag niet!