De Nederlandsche Bank trekt vergunningen Suri-Change Nederland in

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de vergunningen van Suri-Change Nederland ingetrokken en hiermee lijkt het einde van het Rotterdamse geldwisselkantoor in zicht, zo meldt Het Parool.

Suri-Change verdacht van het witwassen van miljoenen aan cokewinsten en had twee vergunningen. Onder andere voor het wisselen van geld tegen vreemde valuta. Maar bezoekers konden bij de verschillende geldpandjes in de Randstad ook geld opsturen naar het buitenland. De twee vergunningen werden vorige week ingetrokken door toezichthouder DNB.

Suri-Change kan nog bezwaar aantekenen tegen de intrekking. De reden voor het intrekken van de vergunningen is niet bekend,

Suri-Change bevindt zich al maanden in zwaar weer. Eerst vanwege een strafrechtelijk onderzoek rond ondergronds bankieren naar de eigenaren van het bedrijf, later omdat de kantoortjes het doelwit waren van een reeks explosies. Door die ontploffingen werden alle filialen van Suri-Change tijdelijk gesloten met het oog op de veiligheid.

 

Vervolgens verbrak ING de samenwerking door alle rekeningen van Suri-Change te sluiten. Volgens de bank was er een risico op witwassen of terrorismefinanciering.

Ondertussen is het onderzoek van het Openbaar Ministerie nog in volle gang. Volgens justitie fungeerden de mannen achter het bedrijf jarenlang als ondergrondse bankier, waarbij criminelen via de geldpandjes miljoenen aan cocaïnewinsten konden wegsluizen uit Nederland. Dit zou zijn gebeurd door middel van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname. De familie heeft dit altijd ontkend.

error: Kopiëren mag niet!