Intergenerationele armoede houdt Suriname in een wurggreep

Secretaris Judith Wijngaarde van de presidentiële werkgroep Wijken in Ontwikkeling: “De kansarmen verkeren in hoge nood. Als ervaringsdeskundigen hebben wij programma’s, projecten in uitvoering en in voorbereiding. Structurele armoede wordt te lijf gegaan. Het gaat om mensen die al generaties in armoede leven.”

Activisme

Er worden initiatieven ontplooid om de mensen, Suriname te ontwikkelen. Het gaat om een integrale aanpak. Onderwijs, training, vorming, sociale vaardigheid en andere nuttige methoden en bezigheden worden toegepast om een mind shift teweeg te brengen. De burgers die hun schouders onder het werk zetten zijn activisten die samen het volk wensen te verheffen. 

CBvS

Onder de meerdere programma’s en projecten in uitvoering behoren IMF-informatiesessies.

De relatie tussen Suriname en het Internationale Monetaire Fonds verontrust de samenleving. Het recept van het IMF is een bittere pil. De Commissie Wijken in Ontwikkeling heeft de Centrale Bank van Suriname benaderd, een platform gegeven om op kosten van het Kabinet van de President informatie te verstrekken en voorlichting te geven aan de samenleving.

Karel Eckhorst

Het volk lijdt onder de maatregelen. Zij heeft alle recht om te weten wat er gaande is. IMF-onderhandelaar Karel Eckhorst werd bereid gevonden om de Surinaamse IMF-positie uit de doeken te doen en de samenleving zo breed mogelijk te informeren. Sedert juni worden er informatiesessie gehouden voor organisaties, maatschappelijke groepen, scholen enzovoorts.

HD

error: Kopiëren mag niet!