Criminaliteit in het binnenland wordt onvoldoende aangepakt

De laatste periode vinden er steeds meer roofovervallen in het binnenland plaats. Afgelopen maandag heeft een Chinese winkelierster te Afobakadam in Brokopondo, een in- en uitschot verwonding aan haar rechterschouder opgelopen tijdens een gewapende roofoverval. Burgers vinden dat criminaliteit in het binnenland onvoldoende wordt aangepakt.

Donovan geeft tegenover Dagblad Suriname aan, dat haast elke dag zware roofovervallen plaatsvinden in het binnenland. “Vanwege de vele economische activiteiten in het achterland en weinig tot bijna geen politie aanwezigheid, is het dan aantrekkelijk voor de rovers om hun slag te slaan. Bij de roadblocks moeten de wagens doorzocht worden. Men moet niet alleen kijken naar autopapieren en wie allemaal in de wagens zitten. Van tijd tot tijd moeten ook invallen gepleegd worden op de goudvelden. Weet je hoeveel criminelen zich ophouden op de goudvelden, ook zij die gezocht worden door de politie”, aldus deze burger.

Chivaro geeft ook aan, dat criminaliteit in het binnenland niet voldoende wordt aangepakt. “Als burgers de politie bellen, wordt vaak gezegd dat er geen benzine is, of dat er geen auto binnen is. Er zijn drie plekken waar mensen constant overvallen worden, kilometer 7, 21 en 32. Tot nu toe is er geen oplossing gekomen voor deze situatie. Men blijft nog steeds roofovervallen plegen.”

De burgers maken zich ernstig zorgen over deze situatie. Ze zien graag dat de politie meer patrouilles en roadblocks gaat houden. Vooral Chinese winkeliers en ondernemers in het gebied worden het doelwit van de roofovervallen. Men merkt op, dat het binnenland geen vriendelijke plek meer is voor toeristen. Ook die lopen de kans om beroofd of zelfs vermoord te worden.
SK




error: Kopiëren mag niet!