Spelmateriaal, meubilair en apparatuur geschonken aan Suriname Denksport Centrum

Ondersteuning voor denksporten in Suriname bloeit op! Op maandag 23 oktober 2023 heeft het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP), afdeling van het Ministerie van Financiën en Planning een bijzondere schenking gedaan. Damborden, damschijven, schaakborden, schaakschijven, speelkaarten, bieddingsboxen, stoelen, tafels en zelfs een beamer zijn overhandigd aan het Suriname Denksport Centrum op het terrein van de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo. Het Suriname Denksport Centrum, dat speciaal opgericht is om denksporten te bevorderen, heeft deze schenking met open armen ontvangen.

Deze schenking is niet alleen voor het Denksport Centrum, maar ook voor de Surinaamse Schaakbond (SSB), Dambond en Bridgebond. De missie is om zo veel mogelijk jongeren aan te moedigen om deel te nemen aan denksporten, zowel nationaal als internationaal.

“Wij zijn heel blij met de schenkingen, hopelijk volgen er meer, want het is echt een goede investering vooral naar de jongeren toe”, zegt de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Marlon Kaslan. “Het helpt ons heel veel om onze toernooien te organiseren. Zodoende moeten wij minder of helemaal geen meubilair meer huren, aldus de voorzitter. Hij benadrukt dat de spelmaterialen niet alleen een uitstekende aanvulling vormen, maar ook dat er een aantal borden, stukken en klokken zijn die dringend aan vervanging toe zijn.

Met de nieuwe materialen en meubels kunnen jongeren niet alleen hun strategisch denkvermogen ontwikkelen, maar ook deelnemen aan lokale en internationale denksport evenementen.

SD

error: Kopiëren mag niet!