Nieuw bestuur zwaait scepter bij Vereniging Rechtspositie Militairen

Het nieuwe bestuur van de Vereniging Rechtspositie Militairen heeft na haar intrede een kennismakingsbezoek gebracht aan minister van Defensie Krishna Mathoera. Het vorige bestuur had een aantal aandachtspunten waaraan de minister gedeeltelijk gehoor heeft gegeven. Veel van de aandachtspunten zijn echter ongewijzigd gebleven vanwege de financieel-economische situatie.

Geen 150% loonsverhoging

Een bekend aandachtspunt was de 150% loonsverhoging voor militairen. Dit is niet bewerkstelligd, echter zijn er andere tussentijdse maatregelen getroffen om de militairen tegemoet te komen.

Verbetering in sociale voorzieningen

Voor wat betreft de verbetering in sociale voorzieningen en de werkomstandigheden van de militairen was er ook veel werk aan de winkel. Een deel hiervan is ook aangepakt, terwijl bij een ander deel nog op een andere aangepaste wijze wordt geprobeerd om de sociale omstandigheden van de militairen, ondanks de moeilijke financiële tijd, stabiel te houden.

Ondanks dit is het geklaag vanuit de groep militairen en ex-militairen niet verminderd. Volgens leden van het militair korps is er nog werk aan de winkel voor het ministerie.  Wat het nieuwe bestuur zal gaan betekenen voor de leden is een vraag die nog moet worden beantwoord.

Doelstellingen nieuw bestuur

Het nieuwe bestuur staat onder leiding van eerste luitenant Jonathan Wolf. Wat het nieuwe bestuur zal doen met de voormalige aandachtspunten en welke nieuwe aandachtspunten ze als prioriteit heeft, is nog onbekend. Bij een nieuw bestuur hoort vaak ook een nieuwe methode van aanpak.

Militairen die lid zijn van de VRM en in gesprek gingen met de redactie kijken uit naar wat het nieuwe bestuur voor hen zal gaan betekenen in hun bestuursjaar.

error: Kopiëren mag niet!