RGD-artsen draaien voorlopig geen middag- en weekendpoli’s

Artsen bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD hebben besloten voorlopig geen middag- en weekendpoli’s te draaien. Ze zijn boos dat er nog steeds geen cao is bereikt met de directie. Sedert april dit jaar heeft de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA) een concept collectieve arbeidsovereenkomst over het jaar 2023 ingediend.

Maandag is per email de directie gevraagd om zo snel mogelijk tot een cao te komen. De directie heeft daarop niet gereageerd. Daar is de VRA boos over en heeft besloten tot een prikactie over te gaan. Er worden vooralsnog geen middag- en weekendpoli’s gedraaid.

De VRA beklaagt zich erover dat elk jaar hetzelfde verhaal zich afspeelt, waarbij een cao wordt getekend en de gelden pas later met terugwerkende kracht worden uitbetaald. Daarbij wordt dan veel belasting ingehouden, terwijl het geld ondertussen is ontwaard. 

In juli hadden artsen ook al het werk neergelegd. omdat ze hun salarissen en andere toelagen nog niet hadden ontvangen. De VRA had beslag laten leggen op bankrekeningen van de RGD, omdat die geen uitvoering gaf aan een vonnis van vorig jaar november. Het ging om achterstallige uitbetaling van cao-gelden over het jaar 2021.    

SS

error: Kopiëren mag niet!