Biden zuivert Israël van de aanval op een ziekenhuis in Gaza

De Amerikaanse president Joe Biden brengt momenteel een bezoek aan Israël. Daar verklaarde hij dat Israël het Al-Ahli-ziekenhuis in Gaza niet heeft aangevallen. Deze verklaring kwam terwijl hij naast de Israëlische premier Benjamin Netanyahu stond. De aanval veroorzaakte minstens 500 doden, wat aanleiding gaf tot mondiale bezorgdheid.

Bij het uiten van zijn mening zei Biden dat hij zich diep bedroefd en verontwaardigd voelt. Hij suggereerde echter dat andere groepen mogelijk verantwoordelijk zijn. Toch gaf hij toe dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de ware daders.

De VS zijn een belangrijke bondgenoot van Israël, vooral tegen Hamas-aanvallen. Bijgevolg stuurden de VS twee vliegdekschepen naar de regio. Deze dragers dienen als waarschuwing voor Iran en Hezbollah, die Hamas steunen.

Biden bekritiseerde ook Hamas vanwege hun daden, maar maakte een duidelijk onderscheid. Hij benadrukte dat Hamas niet alle Palestijnen vertegenwoordigt. Bovendien beloofde hij voortdurende Amerikaanse steun voor de verdediging van Israël.

Netanyahu bedankte Biden voor de niet-aflatende steun van de VS sinds het conflict op 7 oktober begon. Hij sprak over de ongeëvenaarde samenwerking tussen beide naties. Hun wederzijdse standpunt is bedoeld om verdere agressie en geweld in de regio af te schrikken.

De crisis heeft tot internationale zorgen geleid. Velen dringen er bij landen op aan zich buiten het escalerende conflict te houden.

error: Kopiëren mag niet!