Suriname nog niet volledig klaar voor nieuwe toeristen

Het recente bezoek van een Amerikaans cruiseschip aan de haven van Paramaribo wijst op de groeiende openstelling van Suriname voor nieuwe toeristen. Desondanks roept het de vraag op: is Suriname echt klaar voor nieuwe toeristische uitdagingen?

Hoewel de Toerisme Raamwet en de Wet Toerisme Autoriteit Suriname eerder dit jaar werden goedgekeurd, blijft de uitvoering van het toerismebeleid een uitdaging. Het beleid, gebaseerd op de prioriteiten van het Ontwikkelingsplan 2022-2026, beoogt een toename van het aantal toeristen, verbetering van het toerismeproduct en ordening van de sector.

Een kritisch aspect betreffen de financiële inkomsten uit culturele attracties, die volgens de wet gebruikt moeten worden voor onderhoud en behoud van erfgoed. Echter, rijst de vraag: Hoe zit het met andere toeristische faciliteiten?

Een bloeiende toerismesector vereist een combinatie van factoren en faciliteiten. Goede bereikbaarheid via wegen, luchthavens en openbaar vervoer is cruciaal. Accommodatie, entertainment, activiteiten en vooral veiligheid zijn essentiële factoren. Ecotoerisme en betrokkenheid van lokale gemeenschappen zijn onmisbaar om zowel het milieu als de lokale cultuur te beschermen.

Een opvallend punt is de noodzaak van een goede internetverbinding en gratis wifi. In een tijd waarin toeristen sterk afhankelijk zijn van online informatie, navigatie-apps en communicatie, is dit geen luxe maar een vereiste. Het is teleurstellend als toeristen, zelfs in Paramaribo en overige kustgebieden, weinig tot geen toegang hebben tot internet.

Duurzame investeringen in de toerismesector vereisen daarom niet alleen aandacht voor traditionele aspecten, maar ook voor moderne faciliteiten zoals internetinfrastructuur. Alleen zo kan Suriname volledig profiteren van de potentie van zijn groeiende toeristenindustrie en bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden.

SD

error: Kopiëren mag niet!