Muziekvoorstelling Rotterdams Philharmonisch Orkest in samenwerking met Villa Zapakara

Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober wordt een muziekvoorstelling van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) in Theater Thalia voor jong en oud gehouden, in samenwerking met Villa Zapakara. Het RPhO zal ook workshops verzorgen voor specifieke doelgroepen.

In Suriname groeien kinderen overwegend op met Surinaamse muziekstijlen. Suriname kent een mix van verschillende genres en verschillende herkomsten. Villa Zapakara wil daarom de belevingswereld van de kinderen vergroten door kennismaking met andere muziekstijlen.

“Klassieke muziek is daar een voorbeeld van en het Rotterdams Philharmonisch Orkest kan daar een rol in spelen. Villa Zapakara wil ook de waardering voor de eigen muziekstijlen helpen vergroten, want muziek is verweven met de Surinaamse cultuur”, zegt Ryan Bergen, Operations Manager Museum bij Villa Sapakara, tegenover Dagblad Suriname.

Dit internationaal muziek evenement wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Museum Catharijneconvent van Utrecht. De toegang is tegen een educatieve bijdrage. De bandjes voor dit evenement zijn te bestellen via de Facebookpagina van Villa Zapakara. Ook kan contact opgenomen worden via het telefoonnummer 8418707.
SK

error: Kopiëren mag niet!