NDP-fractie protesteert tegen “corruptiefaciliterende” handelingen rond aanbesteding bouw nieuwe DNA-vergaderzaal

De NDP-fractie protesteert in een schrijven aan parlementsvoorzitter Marinus Bee met klem tegen de gehanteerde corruptiefaciliterende handelingen rondom de aanbesteding voor de bouw van een nieuwe vergaderzaal van de Nationale Assemblee. De fractie eist dat de gunning wordt teruggedraaid en dat de kwestie eerst in het parlement wordt besproken alvorens overgegaan wordt tot aanbesteding. 

Informatie over de bouw van een nieuwe vergaderzaal is via de media vernomen. Zelfs de leden van de commissie nieuwbouw vergaderzaal Nationale Assemblee zijn nimmer op de hoogte gesteld van de vergaande ontwikkelingen rondom de aanbesteding. De fractie zegt nooit een openbare aanbesteding te hebben gezien. Het wil weten hoeveel inschrijvers er zijn geweest en welke criteria zijn gehanteerd bij de uiteindelijke keuze van de aannemer. 

Voor de NDP-fractie is het onacceptabel dat de Nationale Assemblee op dezelfde non-transparante en dictatoriale wijze als de regering te werk gaat met haar leden. Zeker bij deze grootschalige aanbesteding. Gelet op de huidige situatie in  het land, kunnen de schaarse middelen beter worden aangewend om de bevolking tegemoet te komen op het vlak van onder andere volksgezondheid en criminaliteitsbestrijding. 

Een nieuwe vergaderzaal voor de Nationale Assemblee ter waarde van USD 6,5 miljoen is nu op dit moment geen dringende noodzaak. Hetzelfde geldt voor het gebouw van het ministerie van Volksgezondheid (Euro 11 miljoen) en een nieuw hoofdbureau van politie (USD 7 miljoen).

“Wij constateren  helaas wederom dat de prioriteiten van de regering en de coalitie, slechts te vinden is bij enkele aannemers, en niet bij het volk”, aldus de NDP-fractie in zijn schrijven. 

De non-transparantie in combinatie met de grootschaligheid, dragen volgens haar bij aan vermoedens van ontoelaatbare handelingen. Ze waarschuwt ervoor dat ’s lands vergaderzaal zich nimmer mag lenen voor mogelijke corruptieve handelingen voor en door ‘friends and family’, zo schrijft de NDP-fractie in haar brief aan Assembleevoorzitter Bee.

SS

error: Kopiëren mag niet!