Tweede ronde muskietenplaag Nickerie veel erger dan eerste 

Recent spraken enkele inwoners van Nickerie over de muskietenplaag met de redactie van Dagblad Suriname. De mensen zijn tot nog toe niet verlost van deze plaag. Het is juist veel erger geworden, aldus de inwoners.

De bekende spuitende pick-ups

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg heeft onlangs heel wat spuitacties ondernomen in de strijd tegen de muskietenplaag ter voorkoming van ziektes en andere gevolgen die een muskietenplaag met zich mee kunnen brengen. Alle ressorten van het district zijn in de namiddag tot een bepaald uur in de avond bespoten. Dit heeft de bewoners toen wel geholpen. Maar, inmiddels is de plaag weer verworden tot een probleem en dit keer zijn het volgens bewoners hele kleine en fijne muskieten in vergelijking met de eerste keer. Daarom willen de bewoners weer hulp krijgen met de coördinatie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in het district.

Bezorgdheid bewoners

De gevolgen van de muskietenplaag leiden tot veel zorgen onder de lokale bevolking. Ouders maken zich druk over de gezondheid van hun gezin. Ze wensen graag meer informatie te krijgen over het type muskiet, het gevaar van deze muskiet en de bestrijding ervan.

Bureau Openbare Gezondheidszorg Nickerie

De redactie probeerde het hoofd van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg van Nickerie te benaderen met vragen waarmee bewoners zitten, vooral wanneer het gaat om de gezondheid van de gemeenschap, maar kreeg de gelegenheid niet om de directie te spreken.

In vervolg berichten zal zijn standpunt bekendgemaakt worden met de gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!