President Santokhi: “Drie jaren verloren aan lijmen coalitie” 

Volgens president Chan Santokhi heeft hij drie jaren verloren aan onder andere het bevatten van de crisis en de onenigheid binnen de coalitie. Er is volgens de president veel tijd gestopt in coalitiebehoud. Zo sprak president Santokhi in het programma ‘To the Point’ op Apintie televisie.

Volgens hem is het nodig dat er rust is in de coalitie om duurzame ontwikkeling te bewerkstelligen. Zonder eenheid is dat niet mogelijk. Het is volgens Santokhi tijd om zaken anders te doen. “Het nu tijd is voor een regering. Het is ook tijd dat het beleid op elkaar afgestemd moet zijn.” 

President Santokhi stelt dat de eenheid in de coalitie en de regering in de afgelopen tijd waren weg komen te vallen. President Santokhi gaf ook af op bureaucratie in de Surinaamse overheid. “Ik heb veel vertraging in mijn Kabinet.” Hij gaf aan dat onder andere het sociaal programma van de regering niet goed van de grond komt, ondanks dat er geld is. “Ik heb zo vaak de minister van Sociale Zaken hierover gevraagd.”

In zijn jaarrede gaf de president voor het eerst toe dat in de afgelopen 3 jaren van de regering Santokhi-Brunswijk zaken ernstig mis zijn gelopen. De diepe teleurstelling en misnoegen in de samenleving zijn eveneens duidelijk voelbaar. Maar, dat moet volgens hem veranderen. President Santokhi zei ook, dat hij veel te ambitieus was. “Onze plannen waren niet uit te voeren”, impliceerde de president. President Santokhi stelt dat het goed zal komen met Suriname. 

error: Kopiëren mag niet!